NIEUWS Eikevliet


Eikevliet :: fluo-jungle party
 
Klik hier en open de bijlage

2020-02-18 16:29:59

Eikevliet :: cursus communicatie, lezing pesten, Puurs
 
Klik hier en open de bijlage

2020-02-04 08:40:45

Eikevliet :: wafeltjes
 

Beste ouders,

De wafeltjes zijn geleverd en kunnen morgen, donderdag, afgehaald worden tijdens de middag of na schooltijd in zaal Familieheem.

Met vriendelijke groeten,
het Carolusteam2020-01-29 15:29:36

Eikevliet :: juf Liesbeth is ziek
 

Beste ouders,

Juf Liesbeth is wegens ziekte afwezig tot en met donderdag.

Vandaag wordt zij vervangen door juf Silke (zij heeft voor de kerstvakantie ook in de klas gestaan). Morgen zal juf Rinda de klas overnemen. Donderdag is juf Vicky er om te kapoenen te boeien. 

Mochten er vragen zijn, dan mag u mij altijd bellen.

 

Vriendelijke groeten,

Annick Mees2020-01-28 09:06:47

Eikevliet :: Eikevliet
 

Beste ouders,

Deze voormiddag heb ik ook het bericht gelezen op hln ivm het gemeenschapshuis te Eikevliet.  

Na het onrustwekkend bericht heb ik meteen contact opgenomen met de gemeente. Van daaruit heb ik de zekerheid gekregen dat het schooltje zeker dit schooljaar nog kan gebruik maken van het gemeenschapshuis. De plannen ivm het gemeenschapshuis zijn allemaal nog niet zeker... De gemeente zal voor een oplossing zorgen, indien we ooit geen turnzaal meer moesten hebben.

We hoeven ons dus nog geen zorgen te maken...

 

Vriendelijke groeten,

Annick Mees

 2019-12-13 14:03:40

Eikevliet :: tevredenheidsenquÃÂȘte kleuters 2019
 

Beste ouders,

Vorige week stuurden wij u een uitnodiging om deel te nemen aan een tevredenheidsenquête in verband met onze school.

Indien u ze niet ontving, verontschuldigen wij ons daarvoor.

Hierbij sturen wij u een nieuwe uitnodiging.

Het invullen duurt een 10-tal minuten.  Door uw deelname kunnen wij de werking van onze school evalueren en bijsturen.

Dank u wel!

het Carolusteam


Klik hier en open het formulier

2019-11-26 20:12:42

Eikevliet :: afwezigheid juf Vicky
 

Beste ouders,

In bijlage vinden jullie een briefje ivm de afwezigheid van juf Vicky.

 

Vriendelijke groeten,

juf Annick

Klik hier en open de bijlage

2019-11-22 11:39:24

Eikevliet :: Verslagje thema "huisdieren"
 

Het was deze week een "beestige" week.

Hieronder een overzichtje van wat we allemaal gedaan hebben :

  • maandag : vandaag kregen we bezoek van Witje, het konijn van Louise B. Wat was dat een pluizig diertje ! We keken wat het konijntje allemaal graag eet en we mochten het natuurlijk ook eens vastpakken ! We speelden het spelletje Bunny Hup ! Hup, hup, de dag was zo voorbij. We oefenden nog op groot en klein. Walke dieren zijn groot ? Welke zijn klein ? Dat weten we nu goed, want we leerden om ze van klein naar groot te rangschikken.
  • dinsdag : vandaag kregen we bezoek van Caramelle (de poes van Vince) en van Sasha (het hondje van Nina). Caramelle voelde zich helemaal thuis in onze klas en ging op ontdekking in onze kring. En Sasha ... die was een echte voelbalheld, want spelen met de bal was zijn specialiteit. Natuurlijk kan hij ook mooi aan de lijn lopen, dat mochten onze kleuters dan ook eens helemaal alleen proberen ! 
  • woensdag : vandaag vertelde onze juf een verhaal over Noah. Hij bouwde een boot voor alle dieren, toen kwam de regen en wastte alles terug schoon. We speelden  een dierenspel tijdens de turnles waarbij de dieren nadeden. We bouwden ook de boot van Noah na met friskostokjes.
  • donderdag : voor diertjes zorge is natuurlijk ook heel belangrijk, maar wat als ze ziek worden. Onze juf vertelt over de dierenarts via een boekje. We stempelen ook de schubben van de vis en oefenen de 1-1 relatie door bolletjes op de luchtbellen van de vis te kleven. Wat lukt dat al goed !
  • vrijdag : vandaag maakten we ons eigen dierenmasker en kleurden we een vis door de legende te volgen ! 

Onze poppenhoek werd deze week een echte dierenartsenpraktijk : eventjes in de wachtzaal wachten tot de dokter je komt roepen en dan samen de diertjes verzorgen ! Wat hebben onze kapoenen dit goed gedaan !


We wensen iedereen een prettig weekend en check zeker ons Klasbord voor de foto's !

 

Groetjes, juf Liesbeth en juf Vicky2019-10-04 11:04:26

Eikevliet :: Verslagje thema: "Het weer"
 

Vorige week werkten we rond het thema “WEER”. Hier lees je wat we zoal gedaan hebben…

Maandag had Suzie het schaap veel te veel kledij aan, ze had het veel te warm! Suzie dacht nochtans dat het een koude dag ging worden. Hierdoor hadden we kennisgemaakt met de thermometer. Die duidde aan hoe warm het was. We introduceerden een weerstationnetje waar de kinderen dagelijks konden kijken wat voor weer het was. We maakten een ZON uit papier en leerden een zon tekenen en boetseren. We ontdekten ook dat alle voorwerpen en wijzelf een schaduw hadden!

Dinsdag werd de “regenmeter” geïntroduceerd in ons weerstation. Het had die nacht veel geregend. Overdag  gingen we met onze laarzen en paraplu in de REGEN spelen. Wat vonden we dat leuk!  In de klas maakten we met schuim en verf regenwolken (schrijfmotoriek), dansten op een druppellied, leerden een nieuw liedje zingen, speelden telspelletjes met parapluutjes, luisterden  we naar het verhaal over Egel in de regen,…

Woensdag stond de WIND centraal! En ja hoor…onze windmolen duidde aan dat het hard waaide. In de klas bootsten we de wind na met lange linten en door te blazen. Bij juf Rinda konden de kinderen als een wervelwind bewegen tijdens de turnles.

Donderdag werkten we rond de REGENBOOG. We luisterden naar een verhaal en kwamen zo te weten welke mooie kleuren een regenboog heeft. Uiteraard gingen we direct aan de slag om zelf een regenboog te maken. De resultaten mochten gezien worden! Verder maakten we met de grote strijkkralen allerlei weersverschijnselen en moesten we goed tellen om het juiste aantal druppels aan de regenwolk te hangen!

Vrijdag gingen we aan de slag met het WEERBERICHT. We bekeken een weerbericht en speelden dit zelf na. Hierbij gingen we ook kijken welke kleren we moesten aantrekken bij de verschillende weersverschijnselen. Wat konden de kleuters zich goed inleven in hun rol als weerman en weervrouw!

 2019-09-29 21:48:05

Eikevliet :: Verslagje thema "verkeer"
 

Deze week werkten we rond het thema verkeer. Hieronder kan je vinden wat we zoal gedaan hebben :

  • maandag : vandaag keken we wie er allemaal een fluohesje droeg om naar school te komen. We vertelden over "veilig of niet veilig" ... dat weten we al heel goed. We maakten kennis met Aya en keken naar een filmpje over de fietshelm. We schilderden een fluohesje met fluoverf. Daarna deden we onze eigen fluovest aan en mochten we in het "kotje" van de juf gaan staan ... deurtje toe ... brrr ... wat donker. Daarna schenen we met de zaklamp en hé ... we zien allemaal fluostrepen ! Wat cool seg !
  • dinsdag : vandaag stapten we over het zebrapad en leerden we over het verkeerslicht. Papiertjes scheuren, sorteren en op de juiste plaats kleven in het verkeerslicht. Rood is stop en groen is gaan, dat hebben we weer heel flink gedaan !
  • woensdag : de juf vertelde het verhaal "we gaan op berejacht". De kindjes uit het verhaal moesten door het hoge gras, door het water en de modder, kregen tegenwind in de storm en gingen in de grot. Daar zat en beer dus moesten ze vluchten naar hun huisje. We deden het verhaal na, maar met onze fiets ! Wat was het leuk om allemaal samen in het speelgoedhuisje te kruipen !
  • donderdag : vandaag lagen er overal puzzelstukjes in de klas. Wat zou dat zijn ? We gingen op onderzoek en ja hoor ... het waren verkeersborden. We leerden ook tellen en evenveel bolletjes kleuren. Dat deden we eigenlijk al heel flink. We gooien ook pittenzakjes in onze verkeerslicht ... opgepast goed mikken hé !
  • vrijdag : vandaag kwam er een echte politieagente op bezoek in onze klas. Onze juf vertelde een verhaal over de politieagenten en dan konden we aan haar vragen of dat allemaal wel waar was. We mochten ook eens verschillende politiepetten/hoeden passen. Wat was dat grappig ! En oei ... wie wil er eens de boef zijn en echte handboeien aandoen ? Daarna schilderden we zelf een politieagent en maakten we een politiebadge.

Verder speelden we ook nog heel veel verkeersspelletjes en konden we ons naar hartelust verkleden in onze poppenkamer.

Kijk zeker op ons klasbord voor alle foto's !

Prettig weekend !2019-09-20 10:32:27

Eikevliet :: voor-opvang
 

Beste ouders,

Met dank aan de mensen van de ouderraad, hebben onze kleuters van Eikevliet terug de mogelijkheid om vanaf 7.30 u op school terecht te kunnen. 

Francine zal voor onze kleuters zorgen. Uiteraard moeten jullie nog steeds inschrijven via de jeugddienst van Bornem. 

Wij hopen op een fijne samenwerking!

 

Vriendelijke groeten,

juf Liesbeth, juf Vicky en juf Annick2019-09-18 19:40:46

Eikevliet :: Verslagje thema "groenten & fruit"
 

Deze week werkten we rond het thema "gezond naar school - groenten en fruit".

We brachten allemaal een appel mee en maakten er lekkere appelmoes mee ! Dat was smullen ! Mmm ... ! We sorteerden groenten en fruit volgens kleur. Zo bleef onze winkel goed overzichtelijk ! En wegen dat hebben we ook geleerd : welke groentjes of fruit weegt het meest of het minst ? Met de Clicks maakten we een mandje ... dat was niet gemakkelijk, maar het is toch gelukt. Juf Liesbeth bracht ook een mand mee vol lekkere dingen ... en ja hoor ... we kenden alle fruitjes die ze meegebracht had ! De fruitjes werden gewassen, gesneden en omgetoverd in een lekkere fruitsla ! Op woensdag kwam juf Rinda turnen en hebben we reactiespelen gedaan ! We sloten de dag af met leuke spelletjes !

Dan waren de groentjes aan de beurt : iedereen mocht iets meebrengen voor in onze soep ! Worteltjes, tomaatjes, selder .... mmm wat werd dat een hele lekkere soep seg ! We gaan nog echte chef-koks worden ! Onze juf wou wel eens weten of we het verschil kenden tussen fruitjes en groentjes. We speelden een sorteerspel in de kring ... dikke duim voor al onze kapoenen, want ze hadden alles juist ! We leerden ook om te werken met een stappenplan : wat moeten we eerst doen om soep te kunnen maken ? Wat gebeurde er na ? Aan de hand van voorbeeldkaarten werden de prentjes in de juiste volgorde gelegd ! In de namiddag was het spelletjesnamiddag : alles spelletjes die deze week aan bod kwamen werden terug samen met de juf gespeeld !

Vergeet niet om ons Klasbord te raadplegen voor ons nieuw thema en de foto's van onze vorige thema's !

Prettig weekend en tot volgende week voor ons nieuw verslagje !

Heel veel groetjes, juf Liesbeth en juf Vicky

 

 2019-09-20 11:29:58

Eikevliet :: schooljaar 2019-20 in Eikevliet
 

Beste ouders,

 

Bij het einde van een schooljaar moeten er veel beslissingen worden genomen. Voor en nadelen worden grondig afgewogen. Ondertussen zijn de knopen doorgehakt, de beslissingen genomen.

Juf Amy zal vanaf september haar eigen klas runnen in Carolus. Zij wordt vervangen door juf Liesbeth, een oude bekende in Eikevliet. Ze heeft reeds twee jaar in de klas gewerkt en is heel blij dat ze mag terugkeren. Ze kent het reilen en zeilen van de klas en de gemeenschap.

Juf Liesbeth zal vanaf september samen met juf Vicky de kar trekken in Eikevliet.

 

Ik wens jullie nog een fijn einde schooljaar.

Vriendelijke groeten,

Annick Mees2019-06-21 12:25:07