NIEUWS visjes


visjes :: Briefje 9 tot 20/12
 

Beste ouders,

Maandag beginnen we met het kerstverhaal te vertellen adhv een verteltheatertje. De kleuters kozen een liedje voor te dansen op ons Grootoudersfeest dit gaan we de elke dag oefenen. Ook maken we cadeautjes, oefenen voor onze Nieuwjaarsbrieven. Gelieve je kleuters witte of grijze kleren aan te doen tijdens het grootoudersfeest op woensdag 18/12.

Even een korte samenvatting van de weken:

Maandag 9/12 gaan we naar het toneel in het CC ter dilft, alvast bedankt aan de ouders die willen rijden.
Dinsdag 10/12 gaan we naar de schaatsbaan te Puurs en beleven ijspret. Vergeet niet een lange broek te dragen en handschoenen aan te doen!

Woensdag 18/12 Grootoudersfeest, alle kleuters komen in witte of grijze kleren naar school, nadien mogen ze met de Grootouders mee naar huis of komen ze met de juf terug mee naar school.

Donderdag 19/12 doen we de dansjes en het verhaal opnieuw voor onze lagere school leerlingen en sluiten gezellig af.

Vrijdag 20/12 feest voor Demi haar verjaardag en een klein afsluitmomentje in onze klas. 2019-12-08 08:12:13

visjes :: een schoen meebrengen
 

Beste ouders,

De Sint en zwarte Piet komen bij naar onze school. Gelieve tegen woensdag 4/12 een schoen mee te brengen met daarin iets lekkers voor de Sint of Zwarte Piet of het paard zoals een wortel, een appel, een mooie tekening of een suikertje maar dan verpakt in een papiertje. 

Alvast bedankt, wij tellen alvast af naar de komst van de Sint en zwarte Piet! 2019-11-28 13:13:08

visjes :: tevredenheidsenquÃÂȘte kleuters 2019
 

Beste ouders,

Vorige week stuurden wij u een uitnodiging om deel te nemen aan een tevredenheidsenquête in verband met onze school.

Indien u ze niet ontving, verontschuldigen wij ons daarvoor.

Hierbij sturen wij u een nieuwe uitnodiging.

Het invullen duurt een 10-tal minuten.  Door uw deelname kunnen wij de werking van onze school evalueren en bijsturen.

Dank u wel!

het Carolusteam


Klik hier en open het formulier

2019-11-26 20:08:58

visjes :: weekbriefje 11/11 tot 15/11
 

Beste ouders,

Maandag nemen we nog een dagje rust. Nadien gaan we verder met licht en donker maar we breiden het thema verder uit naar kleuren en vormen. 
We herhalen de basiskleuren maar leren meer over lichte en donkere kleuren. Ook de vormen driehoek, vierkant, ruit en cirkel komen aanbod.

Vergeet niet Dinsdag 12/11 zijn het voor sommige ouders nog oudercontacten.

Vanaf 18/11 hebben we een stagiaire in de klas, een eerstejaarskleuteronderwijs studente. Juf Jana komt observeren en vanaf Januari mee participeren en lesjes overnemen. Zo weten jullie over wie jullie kleuters zouden praten thuis ;). We wensen haar veel succes!

Kunnen jullie zeker op het klasbord aanduiden of jullie maandag 9/12 kunnen rijden of niet? Zo kan ik een duidelijk overzicht maken, alvast bedankt!

Groetjes juf Amy 2019-11-10 10:29:50

visjes :: Weekbriefje 4/11 tot 8/11
 

De vakantie is bijna voorbij.

Zoals iedereen wel ziet en merkt, het is buiten sneller donker en het blijft ook langer donker buiten! De donkere dagen zijn begonnen. Vergeet jullie fluovestjes zeker niet aan te doen.

Deze week knutselen we rond licht en schilderen we mooie sterrenhemels. De kleuters mogen een zaklampje meebrengen, we experimenteren met verschillende soorten lichtinvallen. In de klas komt een donker tentje waarin we ons zaklampje goed kunnen gebruiken. 

Ook de gevoelens bang zijn in  het donker komt aanbod deze week. 

Vrijdag 8/11 is het geen school, pedagogische studiedag. Ook Maandag 11/11 is het geen school, feestdag.

 

 

 2019-11-02 20:34:03

visjes :: grootoudersfeest
 

Beste ouders, grootouders,

Elk jaar zetten we eind oktober onze grootouders in de bloemetjes op het grootoudersfeest.  Door de wegenis- en rioleringswerken die momenteel aan de gang zijn, stellen we het feest uit en vieren we onze grootouders op woensdag 18 december. We hopen dat dan zaal "familieheem" terug bereikbaar zal zijn.

Wij hopen op jullie begrip.

 

Vriendelijke groeten,

het kleuterteam van Carolus2019-10-06 21:55:44

visjes :: Weekbriefje 30/09 tot 11/10
 

Beste ouders,

Zoals we kunnen zien is de herfst in het land!

We gaan opzoek naar de herfstschatten en kijken welke soorten dieren in het bos voorkomen. We gaan dieper in op de bosdieren zoals de eekhoorn, egel, uil, spin, vogels, de beer,... elke dag bekijken we andere dieren in de herfst en leren we meer bij over het weer in de herst. 

Dit thema zal 2 weken duren omdat we hier zo uitgebreid over kunnen vertellen! 

Wie thuis nog enkele leuke herfstschatten heeft zoals dennenappels, eikels, kastanjes (tamme en wilde),... mag deze gerust meebrengen. Ook leuke boekjes in thema zijn welkom. Het verhaal Notentaart en ritseldans komt ook aanbod. 

Niet vergeten het briefje ivm Rollebolle mee te geven in het mapje van je kleuter zo kunnen wij tijdig de ouders verwittigen. 2019-09-28 17:20:36

visjes :: Weekbriefje 23/09 tot 27/09
 

Hallo iedereen,

Maandag vieren we mijn verjaardag, we worden allemaal wat ouder ;) Je kleuter hoeft geen koekje mee te nemen. We smullen samen van mijn cake!

Ons nieuw thema start over het prentenboek 'kleine muis zoekt een huis'. Dit gaat over: Vanuit haar holletje ziet Kleine Muis een knots van een appel liggen. Jammer genoeg is de appel veel te groot voor haar huisje, dus gaat Kleine Muis op zoek naar een groter onderkomen. Ze klopt bij al haar dierenvriendjes aan, maar niemand heeft plaats voor haar. Onderweg neemt ze zo nu en dan een lekker hapje appel, want van huizen zoeken word je hongerig. Net als Kleine Muis aan het einde van de dag de moed op wil geven, vindt ze toch nog een ideaal holletje waar zijzelf én haar appel (of wat er nog van over is) precies in passen.

Voor oplettende kleuters zal het holletje bekend voorkomen.. We lezen het prentenboek elke dag voor maar op verschillende manieren. We maken werkjes ivm het boek zoals volgorde van het verhaal leggen, volume appel bespreken, schilderen van een klein muisje en haar appel,... 

Ook maken we appelmoes met onze kleuters! Als er allergieen zijn, gelieve dit zeker te melden.

 

Wie thuis iets liggen heeft rond het boek of over muisjes of appels mag dit zeker meebrengen. 

Wat meebrengen deze week, indien mogelijk:

woensdag 25/09: een appel meebrengen naar de klas. 

 

TOT MAANDAG 

JUF AMY2019-09-21 13:45:54

visjes :: weekbriefje 16/09 tot 20/09
 

Beste mama's en papa's 

Deze week mogen onze kleuters gezien worden! We luisteren naar het verhaal van Anna in het verkeer en leren over hoe we ons veilig in het verkeer moeten verplaatsen.

Gelieve je kleuters een fluo vestje aan te doen vooral tijdens de ochtend bij het naar school komen. Ook de werken rond de school spreken onze 'visjes' aan, we gaan eens van dichterbij kijken en leren hoe we veilig wandelen. 

Vrijdag is het STRAPdag en mogen onze kleuters volledig OVER THE TOP FLUO verkleed komen!!!! 

Vergeet ook niet ons lekker ontbijtje op school, zondag 22 september. 

 2019-09-13 18:30:55

visjes :: Weekbriefje 09/09 tot 13/09
 

Beste ouders,

We zijn onze eerste week goed gestart in de visjesklas. We hebben elkaar beter leren kennen en de klaswerking ook. Nu een visjesklas zonder visjes zou maar raar zijn! Ik ben dit weekend visjes gaan kopen in de dierenwinkel, wat leuk! De kleuters leren de visjes beter kennen en hoe de verzorging in elkaar zit. Ook komt er een nieuw taakje in de klas = vissen verzorgen (eten geven). 

We zoeken deze week een naam voor onze visjes ook leren we meer bij over de verschillende soorten vissen. 

Wie thuis een leuk boekje heeft over vissen mag dit zeker meebrengen naar onze klas, gelieve je naam hierop te noteren. 

De techniek wasco en waterverf gaan we uitproberen, kleuren de golven tussen de vissen, spelen een telspel,  knutselen een visje, tekenen de bellen op het schrijfbord en spelen een visspel op het grote scherm. 

Deze week turnen we op: dinsdagvoormiddag en donderdagvoormiddag. 

Ik kijk er alvast naar uit! Tot maandag 

Groetjes juf Amy 

 2019-09-08 15:03:39