LaatSTE NIEUWSBERICHTEN

Algemeen :: gezinsviering

In bijlage vinden jullie de uitnodiging voor de gezinsviering van 15 december.

2019-12-09 08:35:46

visjes :: Briefje 9 tot 20/12

Maandag beginnen we met het kerstverhaal te vertellen adhv een verteltheatertje. De kleuters kozen een liedje voor te dansen op ons Grootoudersfeest dit gaan we de elke dag oefenen. Ook maken we cadeautjes, oefenen voor onze Nieuwjaarsbrieven. Gelieve je kleuters witte of grijze kleren aan te doen tijdens het grootoudersfeest op woensdag 18/12.

Even een korte samenvatting van de weken:

Maandag 9/12 gaan we naar het toneel in het CC ter dilft, alvast bedankt aan de ouders die willen rijden.
Dinsdag 10/12 gaan we naar de schaatsbaan te Puurs en beleven ijspret. Vergeet niet een lange broek te dragen en handschoenen aan te doen!

Woensdag 18/12 Grootoudersfeest, alle kleuters komen in witte of grijze kleren naar school, nadien mogen ze met de Grootouders mee naar huis of komen ze met de juf terug mee naar school.

Donderdag 19/12 doen we de dansjes en het verhaal opnieuw voor onze lagere school leerlingen en sluiten gezellig af.

Vrijdag 20/12 feest voor Demi haar verjaardag en een klein afsluitmomentje in onze klas.

2019-12-08 08:12:13

Algemeen :: heraanleg schoolomgeving

vanaf dinsdag, 3 december 2019 zal het kruispunt 'Gasthuisdreef - Sint-Katharinastraat' volledig afgesloten worden.

Ze starten dan met de heraanleg van het kruispunt.  Het kruispunt is waarschijnlijk terug open vanaf vrijdag, 13 december 2019.

Het circulatieplan om kinderen naar school te brengen en af te halen, blijft gelden.

2019-12-02 10:30:38

Beertjes :: 'Welterusten kleine beer'

Na de herfstvakantie verwelkomden we Alexe, Mil, Kato en Janne. Nu zijn we met 9 kleuters in onze beertjesklas. Na enkele dagen wennen, werd het boek 'Welterusten kleine beer' aangebracht. De juf en de kleuters speelden het verhaal na. We wiegden onze eigen beren in slaap, wiegden hen heen en weer op een groot laken.

De week nadien werd het donker in onze klas, maar niet helemaal....want overal waren lichtjes te vinden. We speelden schaduwspelletjes, lichtspelletjes en voelspelletjes in het donker.

Tijdens de nacht zijn er ook lichtjes: de sterren en de maan. Daar gingen we de derde week verder op in. We maakten een heleboel sterretjes: sterrencakes, zoutdeegsterretjes, speeldeegsterretjes, sterren met kynetisch zand. In onze knutselhoek maakten we een dag- en nachtkalender, zodat we deze thuis op 'dag' of 'nacht' kunnen hangen. We kleefden sterretjes op een zwart papier, stempelden de zon geel en kleurden de gordijnen met wasco. In de turnzaal dansten we als sterretjes en deden yoga rond de maan. Er werd ook heel wat voorgelezen en hebben hier enorm van genoten!

Deze week en volgende week staan onze Zwarte Pieten en de Sint centraal. We tellen af naar 6 december! Op donderdag 5 december mogen jullie 1 schoen meegeven met je kleuter. Zo zetten we ons schoentje klaar in de klas...en dan wachten maar!

2019-11-28 20:06:17

Algemeen :: kalender december

In bijlage vinden jullie de kalender van december.

2019-11-28 14:58:57

kleuters :: desserten verkoop

In bijlage vinden jullie meer info over de desserten verkoop.

2019-11-27 08:40:33

Eikevliet :: afwezigheid juf Vicky

In bijlage vinden jullie een briefje ivm de afwezigheid van juf Vicky.

Vriendelijke groeten,

juf Annick

2019-11-22 11:39:24

Algemeen :: BIB

In december gaan we niet naar de bib.

2019-11-21 11:50:03

Algemeen :: gezinsviering

In bijlage vinden jullie de uitnodiging voor de gezinsviering van november.

2019-11-12 12:07:48

Algemeen :: verkeersbrief

2019-11-12 11:46:34

Algemeen :: kalender november

In bijlage vinden jullie de kalender van november.

2019-10-24 15:28:06