LaatSTE NIEUWSBERICHTEN

Algemeen :: binnenbrengen kledij

Bij velen is de lenteschoonmaak begonnen en is het tijd om de winterkledij te vervangen door iets luchtiger.

Van dinsdag 23 april tot vrijdag 26 april kan je weerom kledij binnenbrengen.

Van 8 h tot 8.30 h staat er iemand aan de zijdeur van het Familieheem om de zakken aan te nemen.

Deze kledij wordt verkocht aan een opkoper en de centjes gebruiken we om spelmateriaal aan te kopen om te gebruiken op de speelplaats.

Dank u wel.

Het Carolusteam

2019-04-16 08:59:30

1lj :: Schoolfeest

Het thema dit schooljaar is "cruise". We brengen een rustig, sfeervol nummer.

1) Kledij :

Het zou fijn zijn als de kinderen op die zondag in tinten van bruin, wit en zwart naar school zouden kunnen komen. We mikken een beetje op  een sobere retro-stijl, aansluitend bij de sfeer van het nummer. Heb je nog een toffe pet of bretellen voor de jongens? Top! Meisjes mogen zeker ook kralen, een hoedje,... dragen. Zorg er wel voor dat alles redelijk stevig zit en niet kan afwaaien. Vrijdag voor het optreden is het traditioneel ook generale repetitie. Graag ook dan voor 1 dag de kledij van uw kapoen meegeven. Die avond komt alles mee terug naar huis, zodat de kinderen zondag al met hun podiumkledij aan naar school komen. Wil je na het optreden ze toch liever iets anders aandoen? Breng dan gerust die zondag een zakje mee met reservekledij die ze na het optreden kunnen aantrekken. Mogen ze een hele namiddag hun outfit aanhouden? Ook top voor mij.

2) Reiskoffers

We zijn op zoek naar 10 kleine rolbare reiskoffers. Heb je er eentje te leen? We beloven er goed voor te zorgen. We starten direct na de vakantie met oefenen, stukje per stukje. Als je jouw valies een paar weekjes kan missen, mag die in de klas blijven. Hebben we er te veel? Dan krijg je hem ook sneller terug. Dus... Geef maar mee die koffer !

Bedankt alvast voor jullie medewerking, vragen kan je altijd stellen op martine@carolusschool.be

Geniet nog van de lentezon de komende week,

groetjes,

Juf Martine

2019-04-14 17:56:39

Algemeen :: heraanleg schoolomgeving

2019-04-05 14:11:26

Algemeen :: plant een bos actie

Morgen gaan we dan eindelijk onze boompjes planten voor de 'plant een bos' actie.
We vertrekken, met onze laarsjes aan, om 13u15 vanop onze speelplaats dus de middagpoort zal om 13u10 geopend worden.
De jongste beertjes blijven op school.
Ouders, grootouders die graag meegaan, zijn van harte welkom.

groene lentegroetjes,

2019-04-01 15:51:38

Algemeen :: kalender april

In bijlage vinden jullie de kalender van april.

2019-03-28 15:30:24

Algemeen :: Sportklassen maandag

Hallo allemaal,

Onze eerste dag op sportklassen zit er bijna op. We deden vandaag al allerlei leuke dingen! Het afscheid was voor sommigen zwaar, maar in de bus zat de sfeer er meteen in. Iedereen wachtte vol spanning op de aankomst aan het sporthotel. We hadden geluk met het verkeer en waren er na ongeveer een uurtje rijden. Daarna wandelden we gezellig naar het centrum van Herentals voor een zoekspelletje en wat uitleg bij de Bovenpoort. Na dit korte intermezzo werden we aan tafel verwacht voor een heerlijk middagmaal (lasagne). Met onze gevulde buikjes waren we helemaal klaar voor de eerste sporten. Op het programma: mountainbike, muurklimmen en trampolinespringen. We konden ons helemaal uitleven. Sommige leerlingen komen vrijdag nog aan bod voor muurklimmen en trampoline, omdat dit in kleinere groepjes gebeurt. Van het mountainbiken hebben we jammer genoeg geen foto's, want dan was het fototoestel misschien samen met ons op de grond gevallen. Dan was het eindelijk tijd om onze kamers te installeren. Bedden opmaken is niet onze specialiteit, maar we kunnen straks onder onze zachte lakentjes kruipen. Nog even buitenspelen, balletjes met kriekjes eten, nog wat ravotten buiten en dan kaartjes schrijven naar het thuisfront. Na een lekker warme douche, kruipen we onze bedjes in.

Tot morgen!

Sportklassen maandag

Hallo allemaal,

Bekijk album

2019-03-25 20:59:14 - toegevoegd door leentje

2019-03-25 21:33:19

julekes :: oudercontact julekes gaat niet door

Helaas zal het oudercontact van deze avond ook niet doorgaan omwille van persoonlijke omstandigheden.
Het zal verzet worden tot na de paasvakantie.
Alvast onze excuses.

de juffen

2019-03-21 08:55:10

Algemeen :: fiscaal attest middagopvang

De fiscale attesten zijn uitgedeeld maar waren nog niet ondertekend.
De kinderen mogen ze terug meebrengen naar de klas en dan maken wij dit in orde.

2019-03-19 11:34:53

Algemeen :: plant een bos actie

De 'plant een bos' - actie op donderdag 21 maart kan niet doorgaan omdat het domein onder water staat.
Ze zal verplaatst worden naar dinsdag 2 april.

2019-03-18 15:14:07

Algemeen :: staking

In bijlage vinden jullie een brief over de staking van woensdag 20 maart.

2019-03-18 14:46:12

lager :: werking speelplaats

Graag willen we jullie en de kinderen nogmaals bedanken voor het bedrag dat jullie verzamelden tijdens de sponsortocht.
We werkten ondertussen aan een speelplaatsvisie, waarin o.a. materialen in hoeken aan de kinderen zullen worden aangeboden.
Ook op andere manieren zal de speelplaats verder worden opgefleurd.
Vandaag starten we met het aanbieden van de eerste hoeken.
Hopelijk werkt het systeem goed en kan dit verder worden opgebouwd samen met de kinderen.

Met vriedelijke groeten,

het leerkrachtenteam

2019-03-18 08:52:38

julekes :: oudercontact julekes gaat niet door

Het oudercontact van deze avond zal niet doorgaan omwille van persoonlijke omstandigheden.

2019-03-18 08:43:36