Verkeer

Welkom op onze verkeerspagina!!

Samen werken wij aan een verkeersveilige school.

Op deze pagina vinden jullie al onze activiteiten die op onze school worden georganiseerd om de kinderen enthousiast te maken zich zichtbaar en verantwoord in het verkeer te begeven.

WAT DOEN WE OP SCHOOL?

Op vrijdag 18 september is het weer STRAPDAG!

Strapdag 18 september

Stappen en trappen naar school

Jaarlijks strappen duizenden kinderen in Vlaanderen te voet, met de fiets, step, te paard,…. naar school. De doelstelling is enerzijds benadrukken dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en laagdrempelig is. Anderzijds vraagt de Strapdag meer ruimte voor stappers en trappers in de schoolomgeving. De campagne is een vast onderdeel van de Week van de Mobiliteit die jaarlijks plaatsvindt van 16 tot en met 22 september.

Thema ‘Ruimte voor Strappen’

‘Ruimte voor Strappen’ dat is: ruimte voor verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit, maar ook ruimte voor beweging, ontmoeting en vergroening in de schoolomgeving. Stuk voor stuk belangrijke voorwaarden voor een kindvriendelijke en gezonde schoolomgeving.
Ook wij deden mee en kwamen alvast ‘beestig’ naar school!

’s Morgens stond er een parcours klaar om zo al strappend naar school te komen, er klonk muziek uit de boxen, er kon gedanst worden en meegezongen met het straplied!

Bestanden